Haber

Başkan Oran, Kent Kültür Müzesi için Çeşmelilere seslendi: “Tarihi eserlerinizi müzemize bağışlayabilirsiniz”

Yakın zamanda Kent Müzesi ve Tarih Müzesi’nin de açılacağını duyuran Oran, “Müzeye 1950 öncesine ait eşya ve fotoğraflar bağışlayarak bu tarihi buluşmaya destek olabilirsiniz. Tarihi eşyalarınızı müzemize bağışlayabilir veya kısa süreli teşhir için teslim edebilirsiniz” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan ve yıllardır atıl durumda olan Gümrük Binasını restore ederek Çeşme Kent Müzesi olarak Çeşme’ye kazandırdı.

Kent Müzesi ve Tarih Müzesi’nin yakında hizmete açılacağını açıklayan Oran, “Geçmişle geleceği buluşturuyor, kültürümüzü tüm zenginliğiyle geleceğe aktarıyoruz.”

Çeşme halkına seslenen Oran; “Dünyanın en keyifli noktası, her köşesi farklı zenginliklerle dolu Çeşmemiz, binlerce yıldır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, acıları, sevinçleri biriktirmiştir. Ildır, Bağları ve Çeşmeköy’den tarih fışkıran kalıntılarıyla zamana meydan okudu. Yeryüzündeki Cennet Çeşme, binlerce yıldır bağrında taşıdığı tarihi, kültürel ve gastronomik zenginliğiyle insanı büyüleyen bir aura yaratmış. Bu topraklar; Bu birikimle hala çok dinamik, hala tüm dünyanın gözbebeği” dedi.

“Büyük Çeşme Ailemin Anılarını Yaşatacağız”

Oran sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu mirası korumak, geliştirmek ve geleceğimize aktarmak zorundayız. Çeşme Kent Kültür ve Tarih Müzemiz buna hazırlanıyor. Dünden yarına bir kültür köprüsü kurmak için çalışıyoruz. Bu müzeyi Koca Çeşme Ailesi’nin anılarını saklayacağı kocaman bir sandık olarak düşünüyorum. Bu müzede anneannemizden kalma bir yazı, dedemizden kalma bir saat ve sararmış ama o günlerin cıvıltısını taşıyan fotoğraflarımızı sergileyeceğiz.”

Siz de bu tarihi buluşmaya 1950 öncesine ait eşya ve fotoğrafları müzeye bağışlayarak destek olabilirsiniz. M. Ekrem Oran; “Tarihi eşyalarınızı müzemize bağışlayabilir ya da kısa süreli sergilemek üzere teslim edebilirsiniz. Çeşme Kent Kültür ve Tarih Müzesi, gelecek nesillerin geçmişleriyle gururla buluşabileceği bir zaman makinesi gibi ziyaretçilerini tarihte duygusal bir yolculuğa çıkaracak. Bağışlarınız için (232) 750 0 750 Dahili No: 625 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu