Ekonomi

Targa Resources ilk çeyrek sonuçlarını karışık olarak açıkladı, 2024 beklentilerini korudu

HOUSTON – Targa Resources Corp. (NYSE: TRGP) 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı ve bir önceki yılın aynı çeyreğinde 497,0 milyon dolar olan net gelirinin 275,2 milyon dolara gerilediğini bildirdi.

Net gelirdeki düşüşe rağmen şirket 966,2 milyon dolarlık rekor bir düzeltilmiş FAVÖK elde ederek bir önceki yılın aynı dönemindeki 940,6 milyon dolardan hafif bir artış kaydetti. Targa’nın ilk çeyrek geliri 4,56 milyar dolar olarak gerçekleşti ve analistlerin 4,3 milyar dolarlık konsensüs tahminini aştı.

Şirketin geliri 2023’ün ilk çeyreğine kıyasla %1’lik mütevazı bir artış gösterirken, emtia satışlarında %2’lik bir düşüş yaşanmış ve bu düşüş orta akım hizmetlerinden elde edilen ücretlerdeki %23’lük önemli bir artışla dengelenmiştir. Ücretlerdeki bu artış temel olarak daha yüksek gaz toplama ve işleme ücretlerinin yanı sıra artan ihracat hacimlerinden kaynaklandı.

Targa ayrıca üç aylık nakit temettüsünü %50 artırarak yıllık hisse başına 3,00 $’a çıkardığını ve çeyrek boyunca yaklaşık 124 milyon $’lık adi hisse senedini geri satın aldığını açıkladı. Şirket, 2024 ve 2025 büyüme sermayesi tahminlerinde herhangi bir değişiklik yapmazken, 2024 yılının tamamı için düzeltilmiş FAVÖK beklentisini 3,7 milyar ila 3,9 milyar dolar arasında kalacağını tahmin ederek yeniden teyit etti.

Şirketin CEO’su Joe Bob Perkins sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “İlk çeyrekteki rekor düzeltilmiş FAVÖK’ümüz, çeşitlendirilmiş orta akım operasyonlarımızın gücünü ve güvenli ve güvenilir bir şekilde enerji sağlama yeteneğimizi yansıtıyor. Hissedarlarımıza değer sunarken büyüme stratejimizi uygulama kararlılığımızı sürdürüyoruz.”

Targa’nın sermayesi ve likiditesi güçlü kalmaya devam etti. 31 Mart 2024 itibariyle toplam konsolide borç 13,056 milyar dolar ve toplam konsolide likidite yaklaşık 2,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Operasyonel açıdan Targa, Mont Belvieu, TX’de günde 120 bin varillik yeni Train 9 fraksiyonlayıcısını devreye aldı ve Mont Belvieu’da günde 275 milyon feet küp Permian Midland gaz tesisi ve günde 150 bin varillik Train 11 fraksiyonlayıcısını içeren yeni projelerini duyurdu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin Toplama ve İşleme segmentindeki performansı, Permian’daki daha yüksek doğal gaz giriş hacimleri ve daha yüksek ücretler sayesinde düzeltilmiş işletme marjında %3’lük bir artış gösterdi. Lojistik ve Taşımacılık segmenti de boru hattı taşımacılığı ve fraksiyonlama marjı ile LPG ihracat marjındaki artış sayesinde düzeltilmiş işletme marjında %3’lük bir artış kaydetti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberarac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu